Herdenking

Tegenwoordig wordt er op een speciale dag, zoals de geboorte- of sterfdag, vaak thuis afgesproken met familie en vrienden. Even samenzijn voelt goed, maar het gesprek gaat al snel over alledaagse dingen. De naam van de overledene wordt niet of nauwelijks genoemd en echt sprake van een herdenking is er niet. Naderhand gaat iedereen weer naar huis en blijft de gastheer of gastvrouw achter met een vol aanrecht en een leeg gevoel. Er is vooral over koetjes en kalfjes gepraat, maar de reden waarom je samen bent gekomen, is niet aan bod gekomen. Terwijl het juist zo belangrijk is om samen herinneringen op te halen en weer even stil te staan bij het gemis. Op die manier blijft de overledene in het hart aanwezig en wordt hij of zij niet vergeten. 

Via-Silvia zorgt voor een bijzondere invulling van uw herdenking bijeenkomst. Samen herinneringen ophalen aan de overledene werkt verbindend en is een waardevolle invulling op een speciale dag. Het brengt u weer dichter bij de overledene en dichter bij elkaar.

Herinnerkaarten

HerinnerKaarten


Bij binnenkomst krijgt u de gelegenheid om op uw gemak een herinnerkaart uit te kiezen. Door middel van deze unieke kaarten, zullen er herinneringen boven borrelen van de memorabele momenten die u heeft beleefd met uw dierbare. Tijdens deze herdenking met familie en/of vrienden krijgt iedereen de gelegenheid om de waardevolle verhalen te delen met elkaar.

HerinnerDingen

Bij deze vorm van herdenken, wordt gebruik gemaakt van voorwerpen die herinneringen oproepen. Dit kunnen dingen zijn zoals bijvoorbeeld een blokfluit, krentenbrood of misschien wel een sigaar. Tijdens deze samenkomst wordt er met behulp van de “herinnerdingen” even terug in de tijd gestapt en worden de herinneringen met elkaar gedeeld.

Bovenstaande herdenkingsbijeenkomsten kunnen bij u thuis of op locatie worden georganiseerd. Wilt u liever een actievere invulling, dan kunnen de herinneringen ook gedeeld worden tijdens een wandeling.

Heeft u zelf andere ideeën om uw herdenkingsbijeenkomst vorm te geven, dan help ik u graag met de uitvoering.

Praktische informatie

Afhankelijk van de groepsgrootte zal de bijeenkomst 1 á 1.5 uur duren (max. 20 personen) Bij grotere groepen, splitsen we de groep eventueel op als dit mogelijk is.

Prijs afhankelijk van tijdsduur herdenking, voorbereidingstijd en reisafstand (richtlijn €100 á €200)

De locatie bepaalt u zelf. Ik kan u hierin wel op weg helpen als u dat op prijs stelt. Koffie/thee etc. is niet bij de prijs inbegrepen.

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact op via telefoon 06-12 77 61 51 of mail@via-silvia.nl