YOGA

Op dit moment geef ik geen yogalessen, u kunt hiervoor terecht bij Body-Motion in Gennep/Boxmeer of bij Praktijk voor Fysiotherapie & Acupunctuur Buitenlust in Venray.

Yoga brengt letterlijk en figuurlijk balans in het leven. De combinatie van lichaamsoefeningen, meditatie en ademhalingsoefeningen zorgen ervoor dat het lichaam en geest verbinding krijgen. De ademhaling is hierbij een belangrijke brug.

In het leven van de moderne mens is de balans tus­sen lichaam en geest vaak verstoord. Yoga biedt ons oefeningen die het evenwicht herstellen, door yoga leer je te luisteren naar je eigen li­chaam. Yoga gaat over bewustwording, zien en voelen wie je werkelijk bent, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Yoga is niet prestatiegericht, je hoeft er niet speciaal lenig voor te zijn maar het bevordert wel de soepelheid van het lichaam. De yogahoudingen (asana’s), de ademoefeningen en ontspanningsoefeningen zorgen samen voor een diepe en bewuste ontspanning. Dit werkt diep door op het energiesysteem en het zenuwstelsel, waardoor het lichaam de kans krijgt om te ontspannen, te herstellen en op te laden.
Door yoga zul je je niet alleen lichamelijk fitter voelen, maar het kan je ook mentaal en emotioneel meer energie en ruimte geven.