Over Silvia

Mijn naam is Silvia Janssen-Claassen, ik ben rouwbegeleider/rouwcoach en heb een massagepraktijk in Sambeek, een klein dorpje in de Gemeente Land van Cuijk.
Al mijn hele leven ben ik geïnteresseerd in de mens. Eerst vooral in het menselijk lichaam , maar later veel meer in de mens in zijn geheel, zowel fysiek, als mentaal, maar ook spiritueel.

Persoonlijke Ontwikkeling

Als kind vond ik het al leuk om andere te helpen en later ben ik dan ook een opleiding gaan doen op het CIOS om sportlessen te geven. Daarna heb ik de opleiding Fysiotherapie gevolgd en van 1996 tot 2020 ben ik als Fysiotherapeut werkzaam geweest.
Het leukste van mijn werk vond ik het contact met de mensen, zowel individueel als in groepsverband. Ik vind het altijd ontzettend boeiend om de mens achter de mens te leren kennen en hoe ouder ik word, hoe meer ik me verdiep in deze materie. Ik probeer met een open blik te kijken en respectvol met een ander om te gaan. Een oordeel is zo geveld, maar wat is de reden van het gedrag, wat ligt eraan ten grondslag? Waarom reageert die ander zo, wat is de andere kant van het verhaal

Toen ik begin 2018 plotseling weduwe werd, ben ik meer op zoek gegaan naar zingeving en verdieping in het leven. Waarom niet je gevoel volgen en doen wat echt bij je past? Waarom tegen je zin in dingen blijven doen waar je energie bij weglekt? Waar ik vóór mijn persoonlijk verlies nog zoekende was naar nieuwe uitdagingen die me energie konden geven, kwam ik daarna al snel tot de conclusie dat ik op het pad van rouw en verlies die nieuwe uitdaging kon vinden. Energie en voldoening halen uit het begeleiden van anderen tijdens de moeilijke momenten in hun leven.

Opleidingen

In mijn zoektocht naar verdieping en interesse om iets voor andere te kunnen betekenen rondom afscheid, rouw en verlies, heb ik in besloten een opleiding tot rouw- en verliesbegeleider te volgen.
Ik ben in 2019 begonnen met een holistisch-systemische opleiding bij De Roestenburgh in Heeswijk-Dinther, daarna heb ik bij BuroNazorg in Zwolle, de jaaropleiding rouwbegeleider gevolgd.

Naast mijn opleiding als fysiotherapeute (1996) heb ik verschillende bijscholingen op het gebied van intuïtieve massage gevolgd bij Sabaaydi te Geldrop.

Kennismaken

Wilt u graag met mij kennismaken, neem dan contact op via het contactformulier.