Over Silvia

Mijn volledige naam is Silvia Janssen-Claassen. Ik woon samen met twee gezellige, lieve dochters in Sambeek (Gemeente Boxmeer) en ik heb een aantal jaren geleden zelf met een ingrijpend verlies te maken gehad. Onverwachts werd mijn uitgestippelde pad geblokkeerd. Maar juist daardoor heb ik nieuwe paadjes ontdekt en kom ik weer prachtige dingen tegen onderweg.

Ontwikkeling

Ik ben al mijn hele leven geïnteresseerd in de mens. Als kind vond ik het al leuk om andere te helpen en later ben ik dan ook een opleiding gaan doen op het CIOS om sportlessen te geven. Daarna heb ik ook nog de opleiding Fysiotherapie gevolgd en sinds 1996 ben ik als Fysiotherapeut werkzaam.
Het leukste van mijn werk vind ik het contact met de mensen, zowel individueel als in groepsverband. Ik vind het ontzettend boeiend om de mens achter de mens te leren kennen en hoe ouder ik word, hoe meer ik me verdiep in deze materie. Ik probeer altijd met een open blik te kijken en respectvol met een ander om te gaan. Een oordeel is zo geveld, maar wat is de reden van het gedrag, wat ligt eraan ten grondslag? Waarom reageert die ander zo, wat is de andere kant van het verhaal

Door mijn persoonlijke situatie ben ik meer op zoek gegaan naar zingeving en verdieping in het leven. Waarom niet je gevoel volgen en doen wat echt bij je past? Waarom tegen je zin in dingen blijven doen waar je energie bij weglekt? Waar ik vóór mijn persoonlijk verlies nog zoekende was naar nieuwe uitdagingen die me energie konden geven, kwam ik daarna al snel tot de conclusie dat ik op het pad van rouw en verlies die nieuwe uitdaging kon vinden. Energie en voldoening halen uit het begeleiden van anderen tijdens de moeilijke momenten in hun leven.

Opleiding

In mijn zoektocht naar verdieping en interesse om iets voor andere te kunnen betekenen rondom afscheid, rouw en verlies, heb ik in besloten een opleiding tot verliesbegeleider te volgen. Ik heb gekozen voor een holistisch-systemische opleiding. Hierin staat de mens als geheel centraal. Niet alleen het lichaam of het verstand, maar alle aspecten die iemand maken tot wie hij of zij is.
In 2020 ben ik gestart met een vervolgopleiding bij BuroNazorg te Zwolle, deze sluit ik binnenkort af.

Naast mijn opleiding als fysiotherapeute (1996) heb ik verschillende bijscholingen gevolgd bij Sabaaydi te Geldrop om ook ontspanningsmassages te kunnen geven.

Kennismaken

Wilt u graag met mij kennismaken, neem dan contact op via het contactformulier.